Különböző tétek a ruletten

Különböző-tétek-a-ruletten

Ha a rulett táblára nézel, látni fogsz sok számot és lehetőséget a tétre. Könnyen átláthatatlannak tűnhet a sok lehetőség, és elriaszthat néhány akat a játéktól. Az igazság azonban az, hogy míg a rulett tábla bonyolultnak tűnhet, viszonylag könnyen profi játékos válhat belőled, ha átgondoltan és megfontoltan teszed fel a tétjeidet, akárcsak egy olyan játékos, aki már évek óta játszik.

Az első megtanulandó dolog az, hogy felmérjük, milyen opciók vannak a fogadásra a rulett táblán. Ha megértetted a fogadási opciókat, és hogy ezek hogyan is működnek, nekikezdhetsz a különböző stratégiák áttanulmányozásának. A stratégiák ismerete lehetőséget ad számodra, hogy többször nyerj még akkor is, ha a játék csupán a szerencsén alapul.

Ez az útmutatás a tétekkel kapcsolatban használható az amerikai, európai és a francia rulettkerekeken is. Fontos azonban megemlíteni, hogy nem minden stratégia alkalmazható az Amerikai rulettben. Könnyen felismerheted az amerikai rulettkereket, ugyanis azon 2 db 0 vagy dupla 0 található, míg az európai vagy francia kerekeken csak 1 db van.

A rulett-tábla külső tétjei

A rulett-táblán két különböző terület található. A felső részben található minden olyan szám, amely rajta van a keréken, az alsó részben pedig található 3 darab négyszögletes rész, ez alatt pedig további 6 darab négyszögletes rész. Azon téteket, melyeket ezen a 9 részen vagy a tábla jobb oldalán található 3 négyszögletű részen helyeznek el – külső téteknek hívjuk, és számos módja van annak, hogy ezekre hogyan fogadhatsz:

50-50 lehetőségű tétek

A legalul található 6 darab négyszögletű részen az 50-50-es tétek helyezkednek el. Ez azt jelenti, hogy a tétednek megfelelő összeget nyersz. Más szóval ez azt jelenti, hogy ha felteszel 20 dollárt és nyersz, akkor lesz plusz 20 dollárod, szóval megdupláztad a pénzed.

Körülbelül ugyanannyi esélyed van a nyerésre, mint a vesztésre ezeken a területeken. Ha amerikai ruletttáblán játszol, és a golyó vagy a 0-n vagy a dupla 0-n ér földet, akkor az összes 50-50-es területre felrakott pénzedet elveszíted. Az európai vagy francia rulettben a feltett téted felét veszíted el, ha a golyó a 0-n landol.

Az 50-50-es tétek:

 • Piros és Fekete

A két legbelső téglalap az összes piros és összes fekete számra való fogadásra ad lehetőséget. Ha a feketékre vagy a pirosokra fogadsz, akkor abban az esetben nyersz, ha a golyó az általad választott színű számon landol.

 • Páros és Páratlan

A következő két téglalap a “Páros” és a “Páratlan”, ezekkel a számok párosságára vagy páratlanságára fogadhatsz. Ha a párosra vagy páratlanra fogadsz, akkor abban az esetben nyersz, ha a golyó az általad választott tulajdonságon landol.

 • Alacsonyak

A legkülső téglalap, melyen az “1-18” felirat található azokra a számokra utal, amelyeket “Alacsonyaknak” nevezünk. Ha ezekre fogadsz, akkor abban az esetben nyersz, ha a golyó az 1-18-ig található számok valamelyikén landol.

 • Magasak

A másik oldalon található legkülső téglalap, melyen a “19-36” felirat található, azokra a számokra utal, amelyeket “Magasaknak” nevezünk. Ha ezekre fogadsz, akkor abban az esetben nyersz, ha a golyó az 19-36-ig található számok valamelyikén landol.

2 az 1-hez külső tétek

Az 50-50-esek felett található 3 téglalap már 2 az 1-hez arányban fizetnek, de nehezebbek is. Ha 10 dollárt teszel fel és nyersz, akkor 40 dollárt kapsz. Ha pedig a golyó a 0-n landol, akkor minden ide feltett pénzedet elveszted.

Két fajtája van a 2 az 1-hez téteknek:

 • A tucatok

Az alul található 3 téglalap, minden téglalap arra a 12 számra utal, mely oda van írva alá.

 • Oszlopok

A jobb oldalon található 3 téglalap, és a tőlük balra található számokra utalnak.

Belső tétek

Számos mód van arra is, hogy a belső számokra hogyan fogadhatunk, a fekete és piros négyszögekre a táblán belül. Ezek tartalmazzák:

 • Hatos sor:Egy hatos sor tét hat darab szomszédos számot jelent, és 5 az 1-hez arányban fizet, ha nyersz.
 • Kosár: A kosár tét a 0,1,2 és 3 számokat foglalja magába, és 6 az 1-hez arányban fizet, ha nyersz.
 • Sarok: A sarok tét 4 szomszédos számot foglal magába, és 8 az 1-hez arányban fizet nyerés esetén.
 • Utca: Az utca tét 3 függőleges számot foglal magába, és 11 az 1-hez arányban fizet, ha nyersz.
 • Rés: A rés tét 2 egymás mellett lévő számot foglal magába, és 7 az 1-hez arányban fizet nyerés esetén.
 • Egyenes:Az egyenes tét egyetlen számot jelent, és 35 az 1-hez arányban fizet nyerés esetén.

Más fajta tétek az európai vagy francia ruletten

Az európai vagy francia ruletten két más fajta tétet is elhelyezhetsz:

Szakasz tét: olyan számokat foglal magába, amelyek a következő régiókba tartoznak: tier du culinder, voisins du zero és orphelins.

Szomszédos tét:  egy számot foglal magába, valamint a jobbról és a balról is közvetlen szomszédos 2 számot.

Szerző Oliver profilja

A SZERZŐRŐL

Oliver
Oldal alapitó

Én saját maga is szívesen játszik bármilyen játékot a kaszinókban és én tesztelt minden módszert rulett stratégiát ezen a weboldalon.

NEVER MISS
A POST

Sign up with your email address to receive hot updates straight in your inbox.

Scroll to Top