A rulett alapjai

roulette-wheel

A rulett az egyik legnépszerűbb kaszinójáték , de az interneten is a legnépszerűbbek közé tartozik. Ha már próbáltad a “virtuális kereket” itt az ideje, hogy kipróbáld a rulettet is. Ha egyszer kipróbálod, nem fogod akarni abbahagyni. Az itt listázott kaszinók mindegyike ajánl online rulettet jó szoftverrel, jó választékkal.

Két fajta online rulett érhető el: Amerika, Európai. A különbség mindössze annyi, hogy az Amerikaiban 2 darab 0 van, az Európaiban csak 1. Mivel mindkettő elérhető online formában, semmi okunk sincs arra, hogy az Amerikait játsszuk.

Valamennyi rulett-táblát, melyen játszol körülveszi egy különleges, egyedi légkör. Ahogy a golyó kezd lelassulni, a feszültség úgy nő a játékosok között, az ujjaikat tördelik, hogy milyen szám fog kijönni.

Tartalomjegyzék

 1. Online rulett
 2. Rulett a nyerteseknek
 3. Próbáld ki a rulettet ingyen
 4. Rulett szabályai
 5. Hogy kell rulettezni
 6. Rulett esélyek
 7. 0 és 00
 8. Fogadás limitjei
 9. Különleges szabályok
 10. Próbáld ki saját magad
 11. Rulett stratégiák
 12. Rulett rendszerek
 13. Martingál
 14. Fibonacci

A rulett mindig is egy kicsit presztízskérdés volt, ha villogni szeretnénk a kaszinókban, akkor a rulett-táblánál kell helyét foglalnunk. A rulett egy klasszikus játék, talán azért mert Franciaországból indul , egy stílus Monte Carlo-i kaszinóból. De a rulett még 2016-ban is egy nagy robbanás volt a kaszinójátékok között.

A játék ötlete briliáns, és a matematikai háttérformula ami a játék mögött van szintén csodálatos, és a világ egyik legismertebb , legzseniálisabb matematikusa által lett kifejlesztve aki nem más, mint Blaise Pascal. Nem a rulettkereket szerette volna alkotni, csak egy örökmozgót akart készíteni.

Online rulett

Alapjában az online rulett és a kaszinókban játszott rulett között nincs túl sok különbség. A legnagyobb különbség talán az, hogy online nem kell borravalót adnod a dílernek, ha nyersz.

Az online kaszinókban mindig van hely számodra a rulett-táblánál, és nagyon kis összegekkel is tudsz játszani. Mindezek mellett a legnagyobb online kaszinók különböző turnékat, és megmérettetéseket is kínálnak.

Rulett a nyerteseknek

Az, hogy nyersz vagy vesztesz a rulettben a véletlen kérdése. Nincs rá mód, hogy kitaláld, mi fog következni, ugyanis az teljesen véletlenszerű, hogy a golyó a 2-n vagy a 22-n fog landolni. De azért van néhány tipp arra, hogy hogyan nyerj a ruletten. A stratégia menüpontunkban összegyűjtöttünk néhány módszert, hogy ne üres zsebbel hagyd el a kaszinót.

Próbáld ki a rulettet ingyen

Kipróbálhatod a rendszert, a szabályokat, a stratégiákat, a Martingál rendszert online ingyenes online rulett játszásával. A játék ugyan úgy működik mint a való életben a kaszinókban, csak nem igazi pénzt kockáztatsz. Egy bizonyos összeggel indítasz, és letesztelheted, hogy tudod-e növelni azt. Ha pedig elvesztesz mindent akkor az nem túl nagy baj, ugyanis könnyedén újra indíthatod.

Itt a különböző számcsoportokról is szerezhetsz ismereteket, valamint arról, hogy az egész platform hogyan is működik. Ugyanis itt nem számit, ha rossz helyre teszed a tétet, ugyanis csak szórakozásból játszol – más szóval kifizetődő lehet ez a dolog, ha majd valós pénzben játszol.

Rulett szabályai

Az összes kaszinójáték közül a rulett szabályai a legegyszerűbbek. Annyiból áll, hogy a tétedet elhelyezed valamilyen számon, vagy kombináción, és ha a golyó azon a számon landol – nyertél.

Ezek a szabályok teszik lehetővé azt, hogy bárki játszhasson rulettet aki szeretne. Ha még mindig van bármilyen kérdésed a rulettet illetően, valószínűleg ezen a weblapon megtalálod a választ rá.

Hogyan kell rulettezni

european-rouletteJátékosként rengeteg lehetőséged van tétjeid elhelyezésére. Dönthetsz úgy, hogy ún. “belső téteket” helyezel el a tábla belsejében egy vagy több számra (pl a 7-es számra, vagy az 1,2 és a 3-as számra), vagy dönthetsz úgy is, hogy “külső téteket” helyezel el egy nagyobb számcsoportra(pl páros számok, vagy fekete számok).

A játékosok addig helyezhetik el tétjeiket a táblán mint a díler azt nem mondja, hogy “ nincs több tét “.

Ha azon a számon ( vagy számcsoporton ) landol a golyó ahová elhelyezted a tétedet, akkor nyereményt kapsz, mely az esélyek függvényében van kiszámolva.

Ha például felteszel $100-t a 7-es számra, és a 7-es számon áll meg a golyó, akkor $3600-t fogsz visszakapni mert a szorzó itt 35-szörös (Európai rulett). Ellenben ha a pirosra fogadsz $100-ral, és piros szám jön ki, akkor $200-t fogsz visszakapni , mert itt a szorzó 2-szeres.

Rulett esélyek

Itt található egy kisebb áttekintés a ruletten való fogadási opciókról , a nyerésre való eséllyel együtt. Végül – és talán a legfontosabb dolog is egyben – látni fogod, hogy mennyi pénzt nyerhetsz a megfelelő szám kiválasztásával.

TABLE HERE

0 és 00

A rulettben található egy zöld szám is: a 0. Ez az a szám amellyel a kaszinó termelhet egy kis profitot a rulettel.

Például ha elhelyeztél egy “külső tétet” a fekete számokra, és a golyó a 0-n landol akkor nem nyersz semmit. Általában ilyenkor a többi játékos felnyög, sóhajt , a díler arcán pedig egy kárörvendő mosoly jelenik meg.

Igazából a 0-n is elhelyezheted a tétedet, mely 35-szörös szorzóval játszik, mint az összes többi szám a táblán.

Ne feledd, hogy az Amerikai rulettben 2 db van: a 0 és a 00. Ez csökkenti az esélyeidet a nyerésre, és növeli a kaszinó esélyeit a profitálásra. Tehát ha van rá lehetőséged, azt ajánljuk, mindenképpen az Európai Rulettel játssz, ugyanis ott csak 1 db 0 van.

Fogadás limitjei

A rulettben általában van egy fogadási limit, mely megszabja, mennyi a maximum tét – mind a kaszinókban, mind pedig az online kaszinókban. A fogadási limit fel van tüntetve a rulett-táblán.

A fogadási limit nem a játékosok védelmére szolgál, hogy ne veszítsek el a pénzüket, hanem a kaszinók kasszájának védelmére. Ez a Martingál rendszert használó játékosok ellen irányú, ami azon alapul, hogy vesztéskor duplázod a tétedet. Egy bizonyos ponton nyerni fogsz, és visszanyered az összes addig befektetett pénzedet.

Szóval például ha 100 euró a fogadási limit, és 1 euró a kezdőtőkéd, a Martingál rendszerrel 7 duplázás után elveszíted a pénzedet, ha nem vagy szerencsés.

Létezhet egyes kaszinókban minimum limit is a külső tétekre, mint pl a feketére – pirosra való fogadásnál, hogy mennyi a legkisebb megjátszható összeg.

Különleges szabályok

Már korábban is beszéltünk neked az Amerikai rulettről, ahol 2 db 0 van , és ezáltal növeli a kaszinó a bevételeit. Nem csak ez a 2 kombinációja létezik a rulettnek, lehetnek egyedi szabályok a rulettet illetően országonként / kaszinónként a téteket, limiteket , szorzókat illetően.

A többi dolog közül kiemelnénk egyet, Dániában(és néhány más országban) létezik egy olyan szabály, hogy ha a golyó a 0-n landol, akkor a 19-36 közötti számokon elhelyezett tétjeidnek csak a felét fogod elveszíteni.

Néhány rulett keréken van egy különleges rész, ahol leadhatod speciális tétsorozatodat. Itt előre generált számokra fogadhatsz.

Ezen a játékterületen van egy úgynevezett versenytábla ahol az egymás mellett található számokra tudod elhelyezni tétedet. Itt tudsz 5 egymás mellett található számra fogadni

Ezeken a speciális játékterületen való játék nem ad számodra több lehetőséget a nyerésre, ez kicsit olyan , mint a lottó.

Próbáld ki saját magad

Elkezdeni a rulettet nem túl nehéz, főleg online. Annyiból áll, hogy elhelyezed a tétet, megpörgeted a kereket, és vársz, hogy nyertél-e vagy sem.

A legjobb módszer arra, hogy megtanuld az , ha elkezdesz játszani. Ezt ezen a weboldalon megteheted.

Itt a CasinoTop10-en van egy rulettjátékunk, amit anélkül játszhatsz, hogy a saját pénzedet kockáztatnád. Itt megismerkedhetsz a játékkal, a tétekkel, és a szorzókkal.

Itt megtalálhatod az ingyenes játékainkat.

Ez minden amit tudnod kell ahhoz, hogy játszhass. Jó szórakozást, és sok szerencsét.

Rulett stratégiák

Roulette-Neighbor-BetsMivel a rulett a szerencsén alapszik azt gondolhatod, hogy nem léteznek stratégiák. De tévedsz! Itt találsz néhány tippet annak érdekében, hogy okosabb rulettjátékos lehess. A rulett stratégiákról egy részletesebb leírást itt találsz.

A legfontosabb az, hogy ne ész nélkül játssz, ha nyerni szeretnél. Ha nem gondoskodsz megfelelően a tőkédről, könnyen lehet, hogy az este végére teljesen csődbe fogsz menni.

Vonzó lehet az a tény, hogy a kedvenc számodra fogadhatsz, de a nyerésre való esély sajnos nagyon kicsi 1 a 36-hoz az Európai rulettben – ez körülbelül 2,7%. Ez azt is jelenti, hogy minden 36. alkalommal nyerned kell ahhoz, hogy profitálj, ami nagyon nehéz – de nem lehetetlen.

Az is igaz, hogy unalmas lehet csak a feketére-pirosra fogadni, ahol gyakran csak a téted összegét nyered vissza. Tehát ha $10-t teszel fel $20-t nyersz. És mivel csak körülbelül minden második alkalommal számíthatsz nyerésre, körülbelül annyi pénzzel fogod elhagyni a kaszinót, mint amennyivel beléptél.

Néhány játékos még különböző kombinációkon is elhelyezhet téteket – itt egy kicsit nagyobb az esély a nyerésre. Gyakran saját feltételezésen alapszik , hogy hová helyezik el tétjeiket – de ez sem garancia a nyerésre.

Összegyűjtöttünk 3 pontot , amelyben az ajánlásainkat foglaljuk össze a jövőbeli rulettjátékaidat illetően:

Játssz Európait: Az Európai rulettben csak 1 db 0 van , mig az Amerikaiban 2 , és ezáltal az Európaiban nagyobb az esélyünk a nyerésre.

Légy fukar: Ha nyersz, ne légy túl meggondolatlan, és ne játszd el az összes nyereményedet azonnal. Légy takarékos és ésszerű, mindig fontold meg minden tétedet. Ha növelni fogod a tétjeidet, könnyen meglehet, hogy mindent elvesztesz.

Élvezd: A rulett a szerencsén alapszik. Ha nem nyersz az mindössze azért van, mert a Szerencse nem kacsinthat rád mindig. Ezért jó , ha élvezed azt amit csinálsz, nem pedig rástresszelsz az egészre. Csak annyi pénzt kockáztass, amennyit elveszíthetsz anyagi problémák nélkül.

Rulett rendszerek

Csábitó lehet a rulett, mert vannak olyan fogadási opciók, ahol közel 50% az esély a nyerésre. Tehát, elviekben biztos, hogy nyersz!

Az évek során, a rulett rendszerek tömkelege a holdat is ígérték már. Azonban az igazság az, hogy ez csak egy bizonyos szintig működik, ugyanis könnyen lehet, hogy nincs szerencséd, vagy pedig a limitek miatt veszítesz.

A főoldalon megtekintjük a a két legismertebb rulett rendszert.

Martingál rendszer

Valószínűleg ez az egyik legismertebb rulett stratégia, Kaszinó Módszerként is ismert. Annyiból áll, hogy egy 50%-os játékhelyre felhelyezed a tétedet, és ha vesztesz, megduplázod. Ezt addig folytatod, amig nyersz, és aztán újra az alaptéttel fogadsz.

Igy néz ki, ha $100 tőkével játszol:

Tét: $10 – Számla: $90 -> vesztes játék

Tét: $20 – Számla: $70 -> vesztes játék

Tét: $40 – Száma: $30 -> nyertes játék

Számla: $110

A rulettben erre több opciód van (fekete – piros , magasabb – alacsonyabb , páras – páratlan ) viszont ezek egyike sem nyújt 50%-os esélyt – a 0 jelenléte miatt -, csak 47.37%-osat. De ez akkor is egy hasznos fogadási módszer ,amely megengedett a kaszinókban – nem minden valós kaszinó díjazza…

Azonban a kaszinók meghiúsítottak a rendszer működését azzal, hogy bevezették a felső limitet. Mondjuk 100 euró a limit, és 1 euróval kezdesz el játszani. Az első néhány alkalommal pár duplázás után visszanyered a pénzed, de ha olyan szerencsétlen vagy, hogy 8-szor vesztesz egymás után – máris elérted a plafont. És ekkor már mínuszban is van az egyenleged – elég sokkal.

Ezért van az, hogy néha a Martingál rendszer használata egy buta ötlet, mert könnyen elvesztheted vele minden pénzed. Ez a rendszer akkor működik tökéletesen ha korlátlan anyagi forrásod van (ami valószínűleg nincs) és ha a kaszinónak nincs fogadási limitje.

Fibonacci

A Fibonacci rendszer egy kicsit hasonlít a Martingál rendszerre (hasonló limitekkel). A rendszer alapja az ismert számtani szekvencia: 1 – 1 – 2 – 3 – 5. A következő szám mindig az előző két szám összegéből képződik, tehát a következő szám a 8 lesz (3 + 5).

Ha veszítesz, akkor ugyan azon az eredményen kell elhelyezned a tétedet, akárcsak a Martingálban, de a tétedet meg kell szoroznod a Fibonacci rendszer következő számával. Szóval ha 1 eurót teszel a pirosra, és veszítesz, akkor újra teszel 1 eurót a pirosra – a következő alkalommal 2 eurót- aztán 3 eurót – aztán 5 eurót, és igy tovább.

Itt ha vesztesz nem kell az alaptétről indulnod, mint a Martingálban. Helyette vissza kell menned 2 számmal. Szóval ha 1 euróval indítasz és elérted az 5 eurót, amit nyertél, a következő tétednek 2 eurónak kell lennie.

Nézzünk egy példát erre is egy $100-os tőkével:

Tét: $10 – Számla: $90 -> vesztes játék

Tét: $10 – Számla: $80 -> vesztes játék

Tét: $20 – Számla: $60 -> vesztes játék

Tét: $30 – Számla: $30 -> nyertes játék

Tét: $10 – Számla: $80 -> vesztes játék

Tét: $20 – Számla: $60 -> nyertes játék

Számla: $100

Ahogy láthatod a Fibonacci rendszer hasonlóan működik mint a Martingál rendszer, csak a számládon való összeg nem növekszik olyan gyorsan. Ezáltal nem is éred el a fogadási limitet olyan gyorsan, de a számládon lévő összegnek is nagyobbnak kell lennie, hogy sokáig tudd vinni ezt a sémát.

Az is igaz , hogy a Fibonacci rendszernél ha vesztési sorozatot kapsz, könnyen elveszíthetsz mindent. Tehát ez akkor működik csak, ha korlátlan anyagi forrásod van, és nincsenek fogadási limitek.

 

Szerző Oliver profilja

A SZERZŐRŐL

Oliver
Oldal alapitó

Én saját maga is szívesen játszik bármilyen játékot a kaszinókban és én tesztelt minden módszert rulett stratégiát ezen a weboldalon.

NEVER MISS
A POST

Sign up with your email address to receive hot updates straight in your inbox.

Scroll to Top